Jak zrobić Biznes czyli BIZNES KONTAKTY

Forum ludzi chcących skutecznie prowadzić interesy swojej firmy

Forum Polskiego Produktu

Nie jesteś zalogowany.

#1 2007-04-06 16:24:09

janio
Użytkownik
Serwis

Jak zostać bogatym i finansowo inteligentnym poprzez zabawę

Robert T. Kiyosaki:
Chcę, abyś był bogaty i otrzymał taką samą finansową edukację, jaką ja otrzymałem od bogatego ojca. Jego nauki dadzą Ci niezwykle dużą przewagę na starcie do Twojej fortuny, nawet jeśli zaczniesz tylko z niewielką sumą pieniędzy. Właśnie dlatego stworzyłem CASHFLOW 101, grę będącą zabawą, a jednocześnie źródłem wiedzy, dzięki której nabędziesz stosownych umiejętności finansowych.

Gra ta uczy umiejętności finansowych poprzez zabawę, powtarzanie i akcję. CASHFLOW nie jest zabawką - jest czymś więcej niż tylko grą. Jest ona tak unikalna, że ją opatentowano. Postawi przed Tobą wyzwaniai nauczy myśleć tak, jak myślą bogaci ludzie. Za każdym razem, gdy będziesz w nią grał, będziesz nabywał większych umiejętności finansowych. Każda gra będzie inna, będziesz rozwiązywał odmienne problemy finansowe i uczył się strategii finansowych. Wzrosną Twoje finansowe umiejętności i Twoja pewność siebie.

Zdobycie umiejętności związanych z pieniędzmi może być bardzo cenne w prawdziwym świecie. Zaleta CASHFLOW polega na tym, że nabywasz finansowej inteligencji, grając pieniędzmi należącymi do gry.

Im częściej grasz w tę grę, tym stajesz się bogatszy!
Popularna edukacyjna gra planszowa Roberta Kiyosaki została zaprojektowana tak, aby umożliwić Ci poznanie tematyki związanej z rachunkowością i finansami. CASHFLOW 101 uczy podstaw inwestowania w akcje, biznes i nieruchomości, umieszczając gracza w interaktywnym środowisku pozwalającym na eksperymentowanie z własną strategią.

Dołącz do ponad ćwierć miliona początkujących i zaawansowanych inwestorów z całego świata, którzy przy pomocy tej gry poznali sposób na wydostanie się z "wyścigu szczurów" i przejścia na "szybki tor", gdzie pieniądze pracują dla Ciebie , a nie Ty dla pieniędzy. Użyj tej gry, aby przygotować się do inwestowania w prawdziwym świecie finansów. Inwestuj w prawdziwym świecie bez żadnego ryzyka.

http://bogatyojciec.pl/?A=26290&B=125

CASHFLOW 101 - to interaktywna gra planszowa, która pozwali Ci odnieść korzyści w prawdziwym świecie inwestycji, bez ryzyka i obaw, które zazwyczaj towarzyszą osobom podejmującym pierwsze kroki na drodze do stworzenia swojej zamożności.

W grze, podobnie jak w życiu:

* otrzymujesz comiesięczną wypłatę

* masz zadłużenie na karcie kredytowej

* masz kredyty bankowe: hipoteczny, na samochód itp.

* prowadzisz zestawienie finansowe i zestawienie bilansowe

* masz nieprzewidziane wydatki (kupujesz rzeczy, których tak naprawdę nie potrzebujesz)

* jesteś pod presją zwolnienia z pracy i musisz pilnować swojej wypłaty

* wchodzisz w związek małżeński i masz dzieci

* możesz wykazać szlachetność, dając na dobroczynność

* zostajesz wystawiony na ryzyko związane z rozwodem, bankructwem, chorobą, spadkiem

* kupujesz nieruchomości i inwestujesz w biznesy

* urząd skarbowy wzywa Cię na kontrolę

* negocjujesz transakcje z innymi uczestnikami gry...

* i jeśli grasz i inwestujesz rozsądnie - kończysz grę będąc naprawdę bardzo bogatym i realizujesz największe marzenie Twojego życia (czego w prawdziwym świecie większość ludzi nie osiągnie, bo nie potrafią zaprząc pieniędzy do pracy). Inwestuj w prawdziwym świecie bez żadnego ryzyka.

http://bogatyojciec.pl/?A=26290&B=125

CASHFLOW 101 umożliwia graczom wnikliwy wgląd w ich własne życie. Na początku śmiejesz się, gdy Twoi znajomi podejmują nierozsądne decyzje(np. kupując nowy samochód za pożyczone pieniądze) i z miesiąca na miesiąc borykają się ze swoimi finansami, podczas gdy Ty pędzisz do przodu, budując swoją kolumnę aktywów.

Aż nagle zaczynasz rozumieć, że to, co Twoi znajomi robią w grze (a zapewne i Ciebie to dotyczy) odzwierciedla ich działanie w codziennym życiu.

To właśnie dlatego CASHFLOW 101 jest tak wspaniałym sposobem poznania drogi prowadzącej do zamożności. Gra pozwala "oszukać" życie. Zdasz sobie sprawę ze swoich nawyków. Nauczysz się je korygować. Poznasz podstawy sukcesu i bogactwa podczas przyjemnej i interaktywnej gry.

Opanowanie CASHFLOW 101 do perfekcji sprawi, że podejmowane przez Ciebie działania w prawdziwym świecie będą mniej ryzykowne. A efektem tego będą Twoje zyski w inwestowaniu i biznesie.

Opinie o grze:

Myśl jest twórcza!

Czy przyszło Wam to kiedyś do głowy? A myśl wypowiedziana! Ho, ho ho! Jaką ta ma moc! Wyszło to w grze Cashflow.

Komplet graczy zasiada przy stole. Tak się złożyło, że dwoje z nich - to małżeństwo. Siadają obok siebie. Gra się toczy, a żona „rodzi” pierwsze dziecko. Komentuje to tymi słowami, zwracając się do męża: „Ja rodzę dzieci, a Ty zarabiasz pieniądze”.

Mąż „robi kasę”, a żona rodzi kolejne dziecko. Mąż buduje kolumnę aktywów, a żona traci pracę. Mąż wychodzi z „wyścigu szczurów”, a żona - po raz piąty w grze (rekord w moim Klubie Cashflow!) traci pracę. Oczywiście ma komplet trojga dzieci.

Żona znudzona patrzy, jak mąż obraca setkami tysięcy dolarów. Ma trochę dość tego, czego doświadcza w grze: brak pieniędzy, „długi po uszy”, malutki przepływ pieniężny, gromadka wołająca: „chcę jeść” „chcę się bawić” „chcę spać”.

Nagle pada propozycja: „Może zamienimy się miejscami?” (wiadomo, kto wpada na ten pomysł...). Wszyscy gracze się zgadzają.

Żona jest teraz na „szybkim torze”, mąż znów w wyścigu. Mąż buduje kolumnę aktywów, a żona? Jednym rzutem kostek traci całą gotówkę...(kto grał, ten wie, na jakim polu stanął jej szczurek).

Jaki jest wniosek z tej partii gry?

Dziewczyny, uważajcie o czym myślicie i co głośno wypowiadacie! To Wy tworzycie swoją rzeczywistość i to od Was zależy, czy wykorzystacie tę moc, aby: stać się kurami domowymi lub kobietami biznesu!

Ja wybrałam tę drugą opcję.

Maja Gołębiewska

Gra Cashflow daje nam tyle przyjemności, że przeznaczamy na nią czas w każdy weekend. Nasza 11-letnia córka błaga nas, abyśmy grali wieczorami nawet w tygodniu. W ostatniej grze pobiła nas obojga, ale skończyła płacząc, gdyż wygrała, osiągając wymaganą ilość przepływu pieniężnego, a chciała wygrać, wykupując swoje marzenie. Dziękujemy za stworzenie tak wspaniałej gry i narzędzia dydaktycznego.

Robin Yount, Fremont, CA USA

Wejdź teraz na http://bogatyojciec.pl/?A=26290&B=125 i zamów ją dla dobra Twojego i Twojej rodziny.

O AUTORZE: Robert Kiyosaki, autor książki "Bogaty ojciec, Biedny ojciec" to inwestor, biznesmen i nauczyciel. Uczy innych, jak sprawić, aby pieniądze ciężko pracowały dla nas, a nie my dla pieniędzy. Sprzeciwia się tradycyjnemu postrzeganiu finansów i inwestowania. Twierdzi, że często powtarzana rada - zdobądź dobrze płatną pracę, wytrwale pracuj, oszczędzaj, spłacaj długi i inwestuj długoterminowo - jest przestarzała. Aby poznać prawie wszystkie sekrety Bogatego ojca i Roberta Kiyosaki, odwiedź stronę: http://bogatyojciec.pl/?A=26290

Ty i sukces http://www.boox24.pl
Zarabiaj na pasji: http://dochod-z-sieci.pl

2007-04-06 16:24:09

OnetKontekst
Reklama

Nigdy

OnetKontekst
Reklama

<< W jaki sposób poprawić błędną datę na fakturze? | NLP. A cóż to jest? >>

Inne tematy:

CIT: Zwolnienie dla gospodarki mieszkaniowej

ZRÓWNOWAŻONY ROZWÓJ